Nieuws
21-05-2012

Derde plaats in Uden

Op 11, 12 en 13 mei, tijdens de Slabroekse Paardendagen, nam Christiaan Provoost met Maestro deel aan de samengestelde menwedstrijd Klasse 4 in Uden.

De weergoden maakten het de organisatoren en deelnemers niet makkelijk in Uden. Op donderdag, één dag voor de dressuur, zorgde een stortbui voor een overlast aan water. De terreinen lagen er enorm zwaar bij en echt hoge dressuurscores werden niet geleverd. Naarmate de dag vorderde kwam er meer modder op de piste.

Maestro had het voordeel om als vierde te rijden en zette wel een keurige proef neer met als hoogtepunten de gestrekte draf, het stokpaardje van de Arabo-Friese hengst. Toch vielen de dressuurpunten tegen en was er weer een groot verschil tussen de drie officials. De Arabo-Friese supporters voelden zich zwaar benadeeld. Met een resultaat van 55,89 punten kan men spreken van een ondergewaardeerde proef. Maestro was het enige paard dat zijn gangen kon tonen en kon strekken. Twee weken eerder in Horst was Tjeerd Velstra nog vol lof over de dressuurkwaliteiten van Maestro (proef van 40 punten). Ook de collega's Frans Hellegers en Frank van de Doelen loofden en prezen de dressuurproef van Christiaan. "Met een paard als Maestro ben je al een heel stuk vooruit in de dressuur."

Het was jammer dat er maar drie juryleden de dressuurproeven beoordeelden. België organiseert wel minder wedstrijden maar laat de CAN1-wedstrijden doorgaans door vijf juryleden beoordelen. Hierdoor krijgt men een minder grote beïnvloeding van het resultaat wanneer één jurylid niet op gelijke lijn zit met haar/zijn collega's.

Na dressuur en marathon bezette Christiaan plaats zeven in het tussenklassement.

De vaardigheid was de afsluitende proef. Christiaan voerde het tempo flink op, zette een dubbel foutloos parcours neer en won dit wedstrijdonderdeel!
Hierdoor maakte Christiaan een mooie promotie naar de derde plaats in het eindklassement.

De volgende wedstrijd met Maestro heeft plaats in Vrouwenpolder op 9 en 10 juni.

Foto's:
Documenten: Dressuur
A+B
Fouten hindernissen
Marathon
Totaal
Terug naar overzicht