Nieuws
27-06-2012

Maestro wint CAN Elsegem

Maestro verkeert momenteel in topvorm en behaalt schitterende resultaten.

Het voorbije weekend nam stalmenner Christian Provoost met Maestro deel aan de nationale wedstrijd in Elsegem op de terreinen van Willy Naessens. Voor dressuur en vaardigheid verplaatsten de menners zich naar het naburige kasteeldomein de Ghellinck. De marathon met zes hindernissen vond plaats op de terreinen van stoeterij de Strohoeve.

Over de dressuurprestaties van Maestro was geen twijfel mogelijk. De elfjarige hengst zette zijn beste been voor en liet een opmerkelijke proef noteren met een score van 43,52 punten. Alle juryleden plaatsen Maestro aan top van de groep met twaalf enkelspanmenners. CAN Elsegem was eveneens een FEI-kwalificatie, hiervoor fungeerden de internationale juryleden Françoise Thiry en Peter Bonhof.

In de pittige vaardigheidsproef, een ontwerp van Richard Papens, bleef de combinatie Provoost-Maestro mooi binnen de toegestane tijd maar werden er twee ballen afgetikt. Toch rangschikte Christiaan zich op de eerste plaats na de proeven dressuur en vaardigheid.

De weergoden waren de menners op zondag niet goed gezind en de marathon met drie secties werd verreden in de regen, de trajecten en hindernissen lagen er zwaar bij. Christiaan bleef mooi foutloos in de secties, in de stapzone was hij zelfs 30 seconden binnen de toegestane tijd. De technische hindernissen werden vlot afgewerkt en Christiaan eindigde op de derde plaats voor dit onderdeel.

Maestro won glansrijk de wedstrijd. Belgisch kampioen Willy Verbeeck volgde op de tweede plaats met een verschil van bijna tien punten. Mark Wentein, eveneens een WK-kandidaat, werd derde.

Foto's:
Documenten: Eindresultaten Elsegem 2012
Terug naar overzicht