Nieuws
30-07-2012

Beekbergen 2012

2012 is een WK-jaar voor de enkelspanmenners, hierdoor is de bezetting voor deze categorie in Beekbergen bijzonder groot en sterk.

Veertig menners uit zestien verschillende landen nemen deel aan de CAI-A in Beekbergen die kan gezien worden als een algemene repetitie voor het WK in Portugal dat plaats heeft van 12 tot 16 september.

De dressuur wordt over twee dagen gereden. Christiaan kent geen geluk en wordt geloot bij de eerste starters op de eerste dressuurdag, donderdagmorgen om 09.50 uur.
Door de zware regenval van de vorige dagen ligt de piste er zwaar bij. Maestro zet een bijzonder sterke proef neer, de toeschouwers zijn onder de indruk van de gangen van deze Arabo-Friese hengst.
Ook vier van de vijf internationale juryleden weten de proef naar waarde te schatten. Voor Bert Jambon is dit zelfs de beste proef van Beekbergen 2012. De Duitse collega Dr. Franz-Josef Vetter, oordeelt echter compleet verschillend. Voor hem wordt de proef van Christiaan op plaats tweeŽntwintig geplaatst. Wat een verschil in beoordeling.
Uiteindelijk eindigt Christiaan als vijfde met 50,18 punten maar er zat zeker meer in.

De zware marathon met zeven hindernissen op zaterdag verloopt zonder problemen. In de trajecten blijft de combinatie foutloos en eindigt op plaats tweeŽnderig.

De technische vaardigheid, waarin niet ťťn deelnemer zonder tijdsfouten de finish bereikt, brengt geen wijzigingen meer in het klassement. Christiaan tikt twee kegels aan en eindigt op plaats tweeŽntwintig voor dit afsluitende onderdeel.

In het eindklassement gaat de zege naar de Duitser Christoph Dieker voor de Pool Bartolomiej Kwiatek en zijn zuster Weronika.
Christiaan sluit Beekbergen af op plaats zeventien.

Documenten: A+B+C Horses
CONES
DRESSAGE
MARATHON
Terug naar overzicht