Nieuws
04-10-2012

Net niet op podium

Een vierde plaats was het eindresultaat tijdens het Nederlands Kampioenschap in Deurne.

In een sterk bezette rubriek met de achttien besten van Nederland is een vierde plaats natuurlijk een mooi resultaat, toch is het jammer dat je hiermee net niet op het podium eindigt.

Christiaan ging op zaterdag bijzonder goed van start. De dressuurproef verliep buitengewoon waarbij de gestrekte draf, de correcte figuren en de vloeiende overgangen voor de hoogtepunten van de proef zorgden. Maestro was duidelijk in goede vorm, zijn proeven ogen beter en beter. Ook volgens Riny Rutjens was dit een topper van een proef. Toch was er grote ontgoocheling bij het bekijken van de punten. Het resultaat van 51,63 punten bracht Christiaan op plaats 5. Voor een Nederlands Kampioenschap mag je toch verwachten dat er vijf juryleden worden opgesteld om de proeven te beoordelen, hiermee bekomt men een grotere harmonie wanneer één van de officials een andere kijk heeft op de proef. Met drie officials krijg je dan al snel een vertekent resultaat.

De aansluitende vaardigheid zorgde voor een pittig parcours met een scherpe tijdsmarge. Slechts drie menners wisten dubbel foutloos de finish te bereiken. Christiaan was er één van! Op zaterdagavond na twee wedstrijdonderdelen stond Christiaan als vierde genoteerd.

De marathon op zondag was zwaar maar dit was voor iedereen gelijk. Maestro bleef foutloos in de trajecten en ook de acht hindernissen werden foutloos genomen maar dit wijzigde niets meer aan de rangschikking van de topvier. Wilbrord van den Broek verlengt zijn nationale titel, Frank van de Doelen haalt zilver en brons gaat naar Frans Hellegers.

Terug naar overzicht