Nieuws
05-01-2013

Het verhaal van Emir MIJTEN, een zoon van Maestro

Emir MIJTEN van de Waterhoek is op 17 maart 2009 geboren in de stallen van de familie Vannueten - Wouters in Geel, België. Emir is een zoon van Maestro en heeft Renske van de Smalbemde (V: Dark Ynte) als moeder.

Na acht maanden verhuisde het gitzwarte Maestro-veulen naar de familie van Bommel in het Nederlandse Maasdam. Ondertussen is Emir drie jaar en uitgegroeid tot een mooi paard met veel dressuuraanleg. Josine van Bommel maakte Emir zelf verkeers- en zadelmak en geeft hierna vol enthousiasme haar ervaringen weer.

Josine vertelt: "Ik wil jullie laten weten dat het heel erg goed gaat met Emir en dat ik super blij ben met hem. Zoals jullie zien op de foto's gaat het erg goed met het rijden, Emir is heel braaf, leert bijzonder snel en werkt ook graag voor mij. Het zadelmak maken ging heel gemakkelijk, Emir heeft nooit één gekke stap gedaan! Ik had wel verwacht dat hij gek zou gaan doen toen ik er voor het eerst op ging zitten en dat ik er dan naast zou liggen, maar dat is gelukkig nog nooit gebeurd! Vanaf maart ben ik met hem gaan rijden, wij hebben het rustig opgebouwd en Emir heeft de laatste acht maanden veel geleerd, zowel in de les, met andere paarden in de bak lopen en op de weg. Deze zomer ben ik al alleen met hem de weg op gegaan. Ik het begin ging mijn vader voor de veiligheid met de fiets mee maar Emir is zo ontzettend braaf en schrikt bijna nergens van. Het verkeersmak maken ging dus ook erg gemakkelijk. Emir is zelfs zo lief en betrouwbaar dat mijn dochtertje van bijna drie jaar al een stukje mee rijdt.

Emir is ook heel erg mooi en groot geworden. Als ik met hem over de weg loop zijn er regelmatig mensen die stoppen om naar hem te kijken, zo mooi vinden ze Emir. Het is echt super leuk om deze positieve reacties te krijgen!
Ik wil nog meegeven dat wij volgend jaar in april 2013 onze eerste dressuurwedstrijden gaan rijden. Ik heb er erg veel zin in en ben erg benieuwd hoe Emir het zal gaan doen, maar ik heb er alle vertrouwen in!"

Bron: Ledenblad 2012 04 Europese Arabo-Friese Vereniging

Foto's:
Terug naar overzicht