Nieuws
11-04-2014

Definitief Sportcertificaat voor Maestro

Tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van het stamboek ontving Marcel Verschueren, eigenaar van Maestro, het definitieve Sportcertificaat voor zijn dekhengst.

Indien ze aan de gestelde sporteisen voldoen kunnen Arabo-Friese sportpaarden vanaf hun 6 jaar gelauwerd worden voor het Sportcertificaat. Voor dekhengsten liggen de te behalen normen en percentages een stuk hoger dan voor merries, ruinen en hengsten. Ook worden de gevraagde normen bepaald volgens de categorie (enkel-, dubbel- of vierspan) waarin men deel neemt.
Het definitieve Sportcertificaat wordt verkregen wanneer de kandidaten 3 maal of meer een gestelde verrichting behaald hebben met de minimaal opgelegde score.

Maestro is nu dertien en heeft in de internationale mensport een riante palmares opgebouwd. Zowel in enkel- als in vierspan haalde deze dekhengst moeiteloos de gestelde normen opgelegd door de sportcommissie.

Tijdens de hengstenkeuring en -show in Sint-Niklaas verzorgde Christiaan Provoost met Maestro een dressuurdemo. De hengst was in goede vorm en toonde mooie overgangen en een verzorgde stelling en buiging. Het publiek was onder de indruk van de ruim gedragen uitgestrekte draf van de zwarte parel.

Na de voorstelling overhandigde Rob Lommers het certificaat en de bijhorende felicitaties aan Marcel Verschueren.

Foto's:
Terug naar overzicht